Vlasotince: Raspisan konkurs za sufinasiranje medijskih projekata

Loading

VLASOTINCE – Opština Vlasotince raspisala je Konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu. Za ovu namenu iz budžeta lokalne samouprava predviđeno je četirimiliona dinara.

КОНКУРС за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији oпштине Власотинце до 31.12.2020. године

I  НАМЕНА СРЕДСТАВА И ИЗНОС

Одлуком о буџету општине Власотинце за 2020.годину 01 бр.06-92-2/2019 од 20.12.2019. године средства у износу од 4.000.000,00 динара  намењена су за Конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији oпштине Власотинце до 31.12.2020. године.

Намена конкурса је суфинансирање производње медијских садржаја из области јавног информисања, који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана општине Власотинце o заштити и развоју људских права и демократије, унапређивању правне и социјалне државе, слободном развоју личности и заштити деце и младих, развоју културног и уметничког стваралаштва, развоју образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система, развоју науке, спорта и физичке културе; заштити животне средине и здравља људи, ради подизања квалитета информисања особа са инвалидитетом и припадника националних мањина, о унапређивању медијског и новинарског професионализма и осталим медијским садржајима који доприносе задовољавању потреба грађана за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације.

Минимални износ средстава који се може одобрити по појединачном пројекту износи 70.000,00 динара, а максимални 1.000.000,00 динара.

НАПОМЕНА: Опирније видети званични сајт општине Власотинце

Vlasotince – Medijski-konkurs-2020.

 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: