Kako postati član Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Учлањењем у Народну библиотеку “Десанка Максимовић” корисници стичу право на позајмицу и употребу грађе која се налази у фондовима Градске библиотеке. Корисници се учлањују на Дечјем одељењу (узраст до 15 година) и на Одељењу за одрасле кориснике (од 15 година навише).
Књиге се издају на период од 15 дана (на Позајмним одељењима за децу и одрасле), са могућношћу продужења овог рока за још 15 дана. Кориснику је дозвољено да позајми највише две књиге. Корисник је дужан да врати књиге након истека овог рока.
Коришћење грађе из Фонда Научног одељења, Завичајног одељења, Фонда серијских публикација и референсне збирке, као и посебних збирки дозвољено је само у просторијама библиотеке.
Корисници су дужни да воде рачуна о књигама које су узели на изнајмњивање и да их не оштећују. Уколико корисник изгуби или оштети књигу, дужан је да штету надокнади, а изгубљену књигу замени истом новом књигом.
Приликом уписа у Библиотеку плаћа се чланарина, која важи годину дана од дана издавања чланске карте.
Од ове године Библиотека уводи породично учлањење – за износ од 500 динара чланови Библиотеке могу постати и родитељи и деца.
Од ове године Библиотека уводи и колективно учлањење – за упис групе веће од 30 чланова даје се попуст од 50%.
Библиотека бесплатно учлањује децу предшколског узраста, ученике првог разреда и децу из хранитељских породица.
Библиотека бесплатно учлањује хендикепирана лица, лица старија од 65 година и социјално угрожена лица (уз потврду Центра за социјални рад).
Извор: званични сајт Народне библиотеке „Десанка Максимовић“

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor