Leskovac: Obeležen Svetski dan socijalne pravde

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ – Форум жена Градског одбора СНС у Лесковцу обележио је Светски дан социјалне правде, 20. фебруар, посетом две социјално угрожене породице у селима Војиница и Миланово. Дан социјалне правде је дан када треба друштво да се подсети да је она могућа једино ако заједно радимо на искорењивању родне неједнакости, различитости, сиромаштва, насиља, а све у циљу залагања за једнакост свих нас и пружања једнаких шанси за све, а то јесте политика којом се води и коју спроводи СНС.

Трочлана породица Станковић, у месту Војиница, коју чине самохрани отац и двоје деце са сметњама у развоју, живи у јако тешким условима, у брдовитом селу, без воде, са скромним социјалним примањем. Форум жена ГрО СНС Лесковац, однео је пакете са зимницом, прехрамбеним намирницама и храном коју су чланице Форума жена ГрО СНС лично спремиле за ову породицу, као и пакетима гардеробе и обуће за сваког члана ове породице. У разговору са самохраним оцем Зораном, који због бриге о деци није у стању да ради, чланице Форума жена су понудиле помоћ.

Шесточлану породицу у Миланову представнице Форума жена посетиле су првенствено због самохране мајке Милене која има три мале девојчице. Због породичних односа и насиља, које је трпела, била је принуђена да се разведе те се сада, у незавидним материјалним условима, у једној соби, без прихода, сама стара о девојчицама и живи код својих родитеља.

Овој породици донирана је гардероба и обућа за децу, као и гардероба за њихову мајку Милену, која је добила и нове патике овом приликом. Породица је добила и пакете са храном, зимницом, средствима за личну хигијену, а највише са козметиком за децу, као и слаткише.

Председница Форума жена ГрО СНС Лесковац Кристина Васиљковић, у разговору са овом породицом,  истакла је да ће наставити сарадњу за даљу помоћ Милени и њеној породици. Васиљковићева је нагласила да се жене међусобно разумеју у борби за живот, за децу, за даљи развој и пут, када постану самохране мајке и саме крену да чувају децу без подршке партнера и без адекватних материјалних услова.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor