Primer za ugled: Miloš Mitrović, jedan od najboljih studenata Građevisko-arhitektonskog fakulteta u Nišu

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – “Знање је моћ” девиза је којом се води Милош Митровић, један од најбољих студената пете године архитектуре Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу. Током четири године студија из већине предмета има највише оцене, тако да његов индекс махом красе десетке и има просек оцена  9.50. Као један од 25 најбољих студената на мастер студијама на Грађевинско-архитектонском факултетру он је недавно са колегама посетио град Хамбург у Немачкој поводом учешћа у пројекту “Планирање ефикасног коришћења ресурса у урбаном и друштвеном контексту, Ниш, Србија: Урбана обнова наслеђених подручја из социјалистичке прошлости – РЕП, Ниш“.  На овом пројекту су учествовали  и студент са Хафен Сити универзитета у Хамбургу.

“Кроз учешће у међународном пројекту током седмодневне посете упознао сам другу академску средину, разменио знање са колегама из Хамбурга, упознао се са архитектуром Немачке и примерима добре праксе. Поред тога, стекао сам нова искуства која ће ми бити од великог значаја током студија и за мој професионални развој након завршетка студија”, каже Милош Митровић.

Ова посета нишких студената архитектуре Немачкој је део пројекта који финансира немачка Служба за академску размену.

Током досадашњих студија, Милош је, поред ангажовања у поменутом пројекту, учествовао и на бројним изложбама на којима је добијао награде. Једна од тих награда је из предмета Унутрашња архитектура 2, у оквиру кога је његов рад био изложен у галерији Друштва архитеката Ниша. За овај рад Милош је у веома јакој конкуренцији добио признање и награду за уређење ентеријера суши бар ресторана.

Поред тога,  његов рад из предмета Урбанизам 5 је био изложен на 28. Међународном салону урбанизма у Официрском дому у Нишу, на коме су били изложени студентски радови из целе Србије. Велики број радова Милоша Митровића током ових пет година били су изложени  на његовом факултету. “Веома сам срећан што су моји радови нашли место на многим изложбама и салонима. То је за мене велико признање и додатни мотив да будем још пожртвованији и бољи у овоме што радим. Образовање је за мене једна од најважнијих ствари у животу. Током досадашњих студија потпуно  сам дао себе образовању и усавршавању. Архитектура је за мене велики изазов и надам се да ће се моја марљивост и преданости исплатити и након завршетка студија”, каже  Милош Митровић.

Овај млади будући архитекта се, поред успешних студија, већ пет година заредом брине о безбедности купача на Власини, јер током лета ради као спасилац на води.

Извор: званични сајт Културног центра Власотинце

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor