Predejane: Počelo asfaltiranje ulice u najgušće naseljenom delu mesta

Loading

ЛЕСКОВАЦ, ПРЕДЕЈАНЕ – У Предејану данас је отпочело асфалтирање улице изнад цркве у најгушће насељеном насељу у дужини од 400 метара. Део те улице прекривен је асфалтом 2016. године тако да је сада у потпуности уређена. Вредност радова, који се тренутно изводе, је 5,6 милиона, док је 2016. за њу издвојено 6 милиона.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се окупљеним становницима Предејана обратио овим поводом подсетивши да је асфалтом недавно пресвучен укрштај два државна пута код мотела Предејане, као и да су асфалтиране везе старог ауто пута ка Предејани и веза ка Црној Трави у укупној дужини од 1800 метара.

Он је најавио са ће у току текуће године почети реконструкција ОШ “Аца Синадиновић” у коју је већ уложено 2 милиона динара за реновирање фискултурне сале. „Специфичност овог места је да миграција скоро не постоји, има доста младих и деце. Конфигурација терена је неповољна за радове, али када смо сложни и посвећено радимо, резултати су видљиви и јесан од тих резултата је и завршетак радова на овом путу”, нагласио је Цветановић.

Становница Предејана Александра Стојиловић истакла је да је значај асфалтирања овог пута огроман с обзиром на то да 30% деце, која похађају ОШ “Аца Синадиновић”, пролазе овим путем, али и због свих осталих људи који живе у великом насељу изнад цркве. Она је нагласила да би без подршке локалне самоуправе, првенствено градоначелника Лесковца, ова важна улица остала непромењена и захвалила му се на томе у име свих Предејанчана – наводи се на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor