Nebojša Stefanović: U svakoj opštini kol centri za starije od 65 godina

Loading

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да ће у наредним данима у свакој општини бити формирани кол центри намењени старијима од 65 година којима је потребна помоћ, а до њиховог успостављања могу позвати број 192, преко кога ће бити упућени ка кол центрима или волонтерским службама у својој општини.
„По налогу председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Србије, Министарство унутрашњих послова ће у наредним данима бити контакт тачка за све људе старије од 65 година који се налазе у изолацији у својим домаћинствима“, рекао је Стефановић.


Министар је објаснио да ће преко кол центара, који ће бити формирани,  најстарији суграђани једним позивом моћи да добију волонтере који ће им отићи у куповину, а услуга доставе намирница биће бесплатна.
„Ми ћемо, у сарадњи са другим државним институцијама, врло брзо имати бројеве телефона кол центара у свим општинама у Србији, на које ће старији суграђани моћи да се јаве. До тренутка док то не успоставимо, молим вас да зовете систем 192 преко кога ће вас професионалци из редова полиције упутити или на телефоне кол центара који већ постоје у вашој општини или ће вас упућивати ка волонтерским центрима који ће функционисати у полицијским станицама или зградама општине“, нагласио је Стефановић.
Министар је старије суграђане замолио за стрпљење, јер се очекује велики број позива, и истакао да ће сви имати апсолутну пажњу и да ће се изаћи у сусрет свима који буду звали.
Стефановић је позвао грађане да буду опрезни и да не наседају на различите понуде превараната који желе да им узму новац.
„Нисте у обавези, нити било коме треба да дајете новац зато што је отишао да вам купи намирнице и остале потрепштине. Држава Србија ово ради за своје најстарије суграђане и немојте, осим новца који ћете дати за оно што вам је купљено, плаћати за услуге доношења хране, лекова или било чега другог. Волонтери, припадници полиције, ватрогасаци, људи из Црвеног крста и цивилне заштите и свих других који се у ово буду укључили биће вам потпуно бесплатно на услузи“, поручио је Стефановић.
Министар се захвалио свим људима који су понудили помоћ да, у овим тешким временима, буду на услузи најстаријим суграђанима.

Видео изјаву можете преузети са ФТП сервера Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Београд
Број: 270/20

21. март 2020. године

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor