Vlasotince: U radnjama jutros, od 4 do 7, nije bilo gužve, penzioneri strpljivi

Loading

VLASOTINCE – U vlasotinačkim radnjama jutros, od 4 do 7, nije bilo gužve, a oni koji su čekali u redu za ulazak u radnju činili su to na propisanoj udaljenosti. „Sa najstarijim sugrađanima bilo je ovog jutra 25 naših volontera za eventualnu pomoć penzionerima prilikom kupovine, zatim predstavnici komunalne inspekcije i policijska patrole. Kako bismo zastitili naše najstarije, Opštinska uprava je obezbedila zastitne maske, kojih još uvek nema u dovoljnom broju i ovom prilikom su podeljene sugradjanima koji su došli u kupovinu. Sve je prošlo bez ikakvih problema“ kaže načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković koji je, takođe, jutros bio na terenu.

On dodaje da je juče bilo gužve ispred Poštanske štedionice, gde je brzom intervenicijom komunalne inspekcije i policijskih sluzbenika napravljen red čekanja tako je udaljenje bilo u skladu sa merama Vlade RS.

–Zadatak inspekcije je da reaguje u slučaju nepoštovanja mere zabrane boravka više od jedne osobe na 4m². Inspekcija nije napisala nijednu kaznu do sada, jer smo delovali preventivno u dogovoru sa policijom“, kaže Stanković.

Komunalna  inspekcija, inače, svakodnevno kontrolise ugostiteljske i trgovinske objekte na teritoriji opštine Vlasotince, kao i sve druge poslove u njihovoj nadleznosti, u cilju zaštite stanovništva od širenja korona virusa.

Po naredbi, rade samo samoposluge, prodavnice hrane i apoteke. Ugostitelji mogu da rade samo usluge prodaje hrane i pića „za poneti“.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor