Vlasotince:  Udruženje građana „Osmeh“ pomaže uz osmeh

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Од увођења ванредног стања због пандемије изазване вирусом covid – 19 у просторијама Удружења грађана “Осмех” све активности су усмерене да се помогне грађанима који су у својим кућама, али и свим радницима и волонтерима који су на својим задацима у борби против сузбијања коронавируса.

Шивење и дељење заштитних маски је био један од приоритетних циљева “Осмеха” јер у једном тренутку уопште није могло да се дође до њих у апотекама. Други део активности усмерен је на помоћ на терену са волонтерима из кол-центра Штаба за ванредне ситуације.

Сви они се труде да помоћ стигне до оних којима је она најпотребнија. Кажу да понекад није једноставно, чак ни могуће отклонити све бриге грађана и одговорити на сва њихова питања, али они дају све од себе да помогну колико су у могућности.

“Сви ми на овом заједничком задатку дајемо део себе како би смо помогли другим људима у невољи. Важно је да сада будемо хумани, пожртвовани, да гајимо емпатију према онима који су код својих кућа због своје и безбедности свих нас. Можемо и морамо бити хумани. Понекада је највећа помоћ старима који су већ данима код својих кућа да са њима поделимо осмех и шалу и тако им развејемо бриге и усамљеност”, поручују из “Осмеха” уз апел да сви који морају остану код својих кућа, а сви који то могу да се укључе у хуманитарне акције које се организују – објављује лист „Власина“.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor