Osnovna škola „Siniša Janić“ – Vlasotince: Izgradnja fiskulturne sale privodi se kraju

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Изградња нове фискултурне сале у власотиначкој Основној школи „Синиша Јанић“ приведена је крају. Тренутно се ради на њеном опремању намештајем и спортским реквизитима, сређује се ограда, део дворишта и капија на главном улазу. „Искрено се надамо да ће са првим данима након окончања епидемије наши ученици моћи да уђу у нове просторије фискултурне сале чиме ће се комплетирати идеални услови за рад са децом након комплетне реконструкције матичне школске зграде и школског дворишта”, каже директор Горан Митић. .

Иначе, у условима ванредног стања Основна школа “Синиша Јанић” настоји да уз учење на даљину које иде преко РТС-а, својим ученицима свакодневно пружа додатне информације и подршку у савладавању предвиђеног наставног материјала. У ту сврху предметни наставници и разредне старешине свакодневно, после ТВ часова, преко вибера, месинџера, гугл учионица и личних мејлова достављају деци допунске материјале и упутства за рад и вежбање. Истим путем наставници добијају повратне информације од деце. У личној документацији и електронским дневницима евидентира се свака активност деце што могу да виде и њихови родитељи и на тај начин да прате напредовање своје деце.
„Ова евиденција ће бити основ за бројчано оцењивање наших ученика и за свођење завршних оцена. Овакав вид комуникације са ученицима захтева од наставника изузетно ангажовање и свакодневни вишечасовни рад за рачунаром како би доспели до сваког ученика и вредновали ангажовање свакога од њих. Огромна већина деце ревносно сарађује са својим наставницима и показује завидан ниво напредовања и на овај помало неуобичајени начин. Свака информација прослеђена руководству школе од стране надлежног министарства редовно се, преко разредних старешина, прослеђује родитељима ако је од значаја за децу по било ком основу“, прецизира Горан Митић, директор школе.
У ситуацији када школа практично не ради, због измештања свих активности у кућне услове, упис будућих првака несметано тече. „Школа је и пре званичног упутства од стране министарства родитељима будућих првака на сајту школе, преко фејсбук странице школе и на улазним вратима школе, проследила информацију о начину уписа деце у први разред школске 2020/2021. године. Родитељима су прослеђена и три броја телефона 064/ 6499064, 064/6499099 и 064/6499149 на која могу у сваком тренутку да пријаве своје дете за упис у први разред. Уз то је неопходно да само уз име и презиме детета, оставе његов матични број, матични број једног од родитеља и број телефона за контакт. Све остало ће служба наше школе прикупити електронским путем. Путем контакт телефона биће заказан и термин за тестирање сваког детета”, додаје директор Горан Митић.
Иако је до увођења ванредног стања реализован само део регионалних такмичења, ученици Основне школе “Синиша Јанић” већ су остварили пласман на четири републичка такмичења. Ове године су најбоље резултате показали из физике. Александар Алексић, ученик седмог разреда се пласирао на републичко такмичење из физике са освојених сто поена. Он је изборио и пласман на републичко такмичење из математике. На овај ниво такмичења из енглеског језика пласирао се Филип Прокић, док је из француског језика пласман на републичко такмичење изборио Андрија Станковић. „На жалост, даља такмичења су обустављена што је спречило и наше друге ученике да остваре сличне резултате и пласирају се на највиши ниво такмичења, али смо сигурни да за најбоље увек постоји нова шанса”, поручује директор Горан Митић, преноси лист Власина.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor