Opšta bolnica: Ruski doktori ponovo u Leskovcu

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Тим руских експерата који у Србији борави како би помогао због епидемиолошке ситуације данас је посетио Лесковац. Лекари су обишли Општу болницу, Дом здравља и Здравствену станицу број 3 која тренутно функционише као COVID амбуланта.

Са менаџментом болнице и Дома здравља, Руси су разговарали о броју оболелих на територији града Лесковца и Јабланичког округа, о стању пацијената, мерама које се предузимају ради спречавања ширења корона вируса и о начину на који ће они помоћи. Подсетимо, руски стручњаци су Лесковац први пут посетили почетком ове недеље и тада је речено да ће се њихова помоћ пре свега састојати из дезинфекције здравствених установа, снабдевања медицинском и заштитном опремом, техником али и непосредног пружања медицинске помоћи оболелима од вируса корона.

Директор лесковачке болнице др Небојша Димитријевић је данас истакао како ће помоћ руских стручњака бити веома значајна у току припрема установе за COVID центар Јабланичког и Пчињског округа – објављено је на сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor