Ustanova za odrasle i starije Leskovac: Nema zaraženih korona virusom

Loading

ЛЕСKОВАЦ – Ситуација у Установи за старије и одрасле у Лесковцу је под контролом, да ниједан корисник није заражен, те да се пакети намењени пензионерима са примањима испод 30.000 динара увелико припремају и дистрибуирају – рекао је на данашњој конференцији за медије, градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је део свог обраћања посветио најстаријим суграђанима рекавши да је

До сада је направљено преко 12.000 пакета, завршена је подела у грделичком крају, подела је у току у Вучју и околини а одмах након тога уследило је уручивање пакета сениорима из богојевачког, брестовачког и печењевачког краја. Тачно 3.362 пакета је намењено пензионерима из овог краја и завршно са сутрашњим даном волонтери ће исте однети на њихове адресе.

Много пажње је усмерено на особе старије од 65 година, које представљају најризичнију групу становништва, па волонтери кол центара већ месец дана ревносно одговарају на позиве који се углавном односе на информације о набавци лекова преко рецепата, подизању пензија, основних животних намирница али пакетима помоћи. До данашњег дана примљено је 7176 позива, од чега је било 2739 излазака на терен.

Извор: званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor