Biblioteka „Branko Radićević“- Lebane: Počeo rad uz preporuke Ministarstva kulture

Loading

LEBANE – Biblioteka „Branko Radičević“ iz Lebana počela je sa radom na osnovu preporuke Ministarstva kulture i informisanja uz striktno poštovanje svih preventivnih mera propisanih od strane Vlade Republike Srbije, a koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 tokom trajanja vanredne situacije.

Ustanova je zaposlenima obezbedila primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih a koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 (držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava maski i rukavica), kao i mera koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru.

„Maksimalan broj istovremenih korisnika u Biblioteci je 2 (dva), kako na Dečijem odeljenju, tako i na Odeljenju za odrasle. Molimo korisnike da se pridržavaju mera socijalne distance i da budu udaljeni jedni od drugih najmanje dva metra, a korisnike koji budu čekali u hodniku molimo za strpljenje, jer se zamena knjiga brzo odvija. Biblioteka će biti dostupna korisnicima radnim danima od 8–14 časova i biće u funkciji za zamenu knjiga, dok je korišćenje čitaonice za učenje, duže zadržavanje, promocije knjiga i održavanja književnih večeri zatvorena do isteka vanrednog stanja“ – poručuju iz Biblioteke „Branko Radičević“.

Izvor: TV 4S

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor