Leskovac: 14 godina uspešnog rada Regionalne informativne agencije JUGpress

Loading

LESKOVAC – Regionalna informativna agencija JUGpres obeležava 14 godina postojanja i rada tokom kojih smo bili izloženi različitim vrstama pritisaka, ali smo uspeli da preživimo i održimo se do danas pridržavajući se slogana “Mislimo svojom glavom” i postulata da su činjenice svetinja, a javni interes najvažniji.

Pritisci dobijaju na intenzitetu u poslednje vreme, kulminiraju iz dana u dan, nekad su na prvi pogled nevidljivi, sve češće otvoreni i značajno utiču na sveukupni opstanak redakcije, pre svega, ekonomski.

Neretko su u pitanju otvoreni, finansijski i pritisci druge vrste, koji ne isključuju ni pritiske na članove porodica, zbog jasne i profesionalne uređivačke politike koja se rukovodi principom da su činjenice svetinja i da je zadatak medija da budu jedino u službi javnosti.

JUGpress, čije je sedište u Leskovcu, je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama. Pored Leskovca, prati dešavanja na celom jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovca, Preševo i Medvedju) , na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu. Objavljuje tekstove na srpskom, albanskom, romskom i bugarskom jeziku. Prva je u Srbiji uvela servis na albanskom jeziku.

Sadržaje JUGpressa koriste i centralni mediji u Srbiji, sa Kosova, bivšim jugoslovenskim republikama i iz zemalja u regionu.

Uređivačka politika zasniva je na poštovanju profesionalnih i etičkih standarda, tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama i netabloidnom novinarstvu .

Četrnaesti rodjendan JUGpress dočekuje sa ubrzano rastućim brojem poseta sajtu, jutjub kanalu i stranicama na društvenim mrežama, ali i sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja, pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju web TV JUG press.

Izvor: Sajt Nove naše reči

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor