Medveđa: Godina solidarnosti – kuće za siromašne porodice

Loading

MEDVEĐA – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom Godine solidarnosti i saradnje, a uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Opštinom Medveđa i humanitarnom emisijom „Kuća od srca“, pokrenulo je akciju izgradnje novih kuća za porodice sa više dece, koje žive u teškim uslovima u opštini Medveđa.

Tim povodom sastali su se ministar Zoran Đorđević, episkop niški Arsenije, predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić i autor emisije „Kuća od srca“ Žarko Lazić. Na sastanku je dogovoreno da Pravoslavna Eparhija Niška otvori poseban žiro račun na koji bi svi ljudi velikog srca mogli da daju svoj doprinos u ovom humanom činu. „Prva u nizu, od onih kojima smo uručili ključeve nove kuće u Medveđi i time im obezbedili adekvatne uslove za život je dvanaestočlana porodica iz Retkocera. Nadam se da ćemo na ovakav način uspeti da obradujemo još najmanje deset porodica, kojima je to najneophodnije“, rekao je ministar Đorđević.

Dodao je da cilj ove akcije jeste da se građanima Medveđe omogući da ostanu da žive u svom mestu sa svojim porodicama, kao i da se na ovaj način podstakne i razvoj tog kraja Srbije. „Siguran sam da ćemo i u drugim mestima u našoj zemlji pokrenuti slične akcije, odnosno omogućiti građanima najbolje uslove da žive i rade u Srbiji. “Mi drugu zemlju nemamo, zato našu moramo da čuvamo i razvijamo svakim danom sve više“, poručio je ministar navodeći reči predsednika Republike Srbije.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor