Narodno pozorište: Dve predstave na Festivalu „Joakim Vujić“ u Vranju

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Народно позориште из Лесковца почело је припреме две представе којима ће наступити у оквиру овогодишњег Лесковачког лета. Реч је о комаду за децу „Малиша у земљи књига“ и монодрами Драгана Боже Марјановића „Made in Hollywood“. Глумци лесковачког Народног позоришта отпочеће и припреме за нову сезону коју ће, између осталог, обележити и две премијере: „Успавана лепотица“ и „Вече будала“. Прва представа је намењена најмлађој публици и карактерише је јединствена комбинација лутака и глумаца на сцени, док ће друга, по жанру комедија, бити за нешто старију публику.

Актуелна епидемиолошка ситуација у одређеној мери је одложила и рад на припреми комада под називом „Фрка око брка“ и „Хасанагиница“ за које у позоришту верују да ће се од јесени наћи на репертоару.

Jедна од значајнијих активности је и припрема за учешће на овогодишњем Fестивалу “Јоаким Вујић” у Врању на којем ће се Народно позориште предствити комадима „Свици“ и „Ако се пробудиш или као да је важно“.

Током ванредног стања у позоришту су реконструисане и мушка и женска гардероба, за шта је из сопствених средства ова установа културе издвојила 250 хиљада динара преноси ТВЛ.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading