Surdulica: Vidovdanske nagrade najboljim učenicima

Loading

SURDULICA – (foto: OK Radio) – Tradicionalna svečanost povodom dodele Vidovdanskih nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola organizovana je u Surdulici. Najuspešnijim đacima školske 2019/2020. nagrade su uručili predsednica opštine dr Aleksandra Popović i predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.
Novčane nagrade u iznosu od po 5.000 dinara dobilo je 47 vukovaca osnovnih škola, a po 7.000 dinara dobili učenici koji su u osnovnim školama na teritoriji surduličke opštine proglašeni đacima generacije.
Učenici sa Vukovim diplomama u srednjim školama, njih 28, od opštine Surdulica na poklon su dobili po 7.000 dinara, a najbolji u generaciji po 10.000 dinara.
– Presrećan sam kad vidim koliko lepo vaspitanih i dobrih đaka u Surdulici stasava u mlade intelektualce sa zasluženim diplomama i doktorskim zvanjima. Čestitam im svima na izvanrednim rezultatima koje su ostvarili. Čestitam i njhovim nastavnicima i roditeljima koji posvećeno i strpljivo rade sa njima. Ulaganje u obrazovanje je jedan od prioriteta delovanja nas koji vodimo Surdulicu. Veoma je važno da mlade kontinuiramo motivišemo da uvek daju svoj maksimum, da u potpunosti  iskoriste svoje potencijale, da posvećeno uče i rade,  jer znanje im niko ne može oduzeti.
Svakodnevnim učenjem i usavršavanjem svi postajemo bolja verzija sebe, izjavio je NovicaTončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica.
OK Radio

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor