Velike nevolje Radničkog naselja zbog paljenja guma i kablova

Loading

Leskovčani koji žive u Radničkom naselju su juče bukvalno cele noći molili policiju i vatrogasce da reaguju i spreče nesnosni smrad koji se širio ovim naseljem zbog paljenja guma i kablova na jednom od lokalnih otpada, a da niko od nadležnih bukvalno na to nije želeo da reaguje, prenosi sajt Rešetka.

U Radničkom naselju u Leskovcu skoro 20 godina bukvalno ne može da se diše, a kuće su često bukvalno u magli, i to sve zbog obližnjeg otpada na kome su zapaljene sirovine. Od Ulice Solunskih ratnika, pa preko celog naselja Slavka Zlatanovića, sve do Vlajkove ulice, prostire se gust crni dim koji pritom emituje nesnosni smrad.

U nastavku vam prenosimo celu ispovest naše čitateljke koja je do detalja opisala sinoćna dešavanja:

„Od 6 popodne, a sada je 10:30 uveče (prvi deo prepiske Leskovčanke sa našom redakcijom- prim.nov), širi se beli dim iz pravca Knjaževačke ulice u naselju Slavka Zlatanovića. Prvo smo mislili da je nečiji dimnjak ali smo potom osetili jak smrad na topljene kablove unutra, iako su prozori bili zatvoreni! Kada smo otvorili prozor, beli dim je bio još veći, a dim nesnosan da je štipao za oči. Molim vas ako biste opet pisali o ovome.

POVEZANO:


Višedecenijsko zagađenje u Leskovcu: Od krađe preko topljenja kablova do trovanja vazduha koje niko ne kontroliše


Dodala bih da sam prvo zvala policiju, koja je htela da me poveže sa vatrogascima ali sam instistirala na njihovoj intervenciji, da bih potom posle 20-tak minuta ipak pozvala i vatrogasce, pa policiju.

Mislim da ne bi bilo dobro da se piše šta mi je opet iskreno rekao vatrogasac jer bi to ohrabrilo ove što pale. Bukvalno mi je rekao da su zaštićeni i (glasači), te da kada bi i došli do ne bi ništa trajno rešilo da bi oni nastavili posle sat vremena opet da pale, a da policija nema zakonsko pravo da uzima otpad koji je spaljen. Kažu, da se obratim vama, sedmoj sili, i da se piše i piše i piše… pa da novinari postave to pitanje i gradonačelniku…

Policija mi je, kao što sam rekla, prvo preporučili da zovem vatrogasce pa su mi u tom prvom razgovoru rekli da su ionako na nekoj intervenciji u naselju, no kako je prošlo 20 tak minuta i nastavilo je da se pali i dimi i smrdi, zvala sam vatrogasce koji su mi rekli da se ne bi rešilo ništa, dugoročno, pa sam ponovo zvala policiju po drugi put te su mi rekli da su poslali patrolu samo da vide gde je.

I reći ću vam da se i do malopre dimilo u divljoj ulici ispred te Knjaževačke koja i nema ime već se vodi pod ulicom Slavka Zlatanovića (drugi deo prepiske Leskovčanke sa našom redakcijom- prim.nov). A to rade isti. I danas su bili kablovi.

Mi smo ovde zamorčići koji razvijaju aksioznost, doduše opravdanu, jer ono juče pogotovo što je bilo je bila gasna komora, a niko ne jebe da to zaustavi, svi znaju ko je i pozivaju na vas.

Ja samo znam da ne mogu da dišem. U svojoj kući“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: