VISOKA POSLOVNA ŠKOLA LESKOVAC: “ZAČINITE SVOJ ŽIVOT”, ZAČINI SA SVIH KONTINENATA

Loading

 

U prostorijama Visoke poslovne škole u Leskovcu, održana je danas prezentacija, pod nazivom „Začinite svoj život“, u sklopu koje je Francuz Fransoa Lojot studentima i profesorima, predstavio brojne začine sa svih sedam kontinenata, prenosi TV K-1.

Zainteresovani su imali priliku da se upoznaju sa začinima, koji se do sada nisu koristili u našoj zemlji, kao što su sušeni paradajz, crveni biber ili sušena riba, a koje je Lojot prikupio na svojim putovanjima.Fransoa Lojot, koji je u Srbiju došao pre 11 godina, istakao je da u početku nije mogao naći tržište za svoje proizvode, te da je nailazio na nerazumevanje brojnih ugostitelja, ali da se to vremenom pro menilo. Svesrdnu podršku današnjoj prezentaciji začina, bez kojih bi priprema jela, bila potpuno bezlična, pružio je profesor gastronomije Visoke poslovne škole u Leskovcu Momčilo Conić.

Kako je istaknuto prilikom prezentacije, potražnja za predstavljenim začinima u mnogim evropskim zemljama je na vrlo visokom nivou. Takođe, treba naglasiti i da je potrebno izdvojiti veću sumu novca, kako bi se priuštili.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: