JELENA ĐOKIĆ, PROFESOR: UČENIČKI KLUB OŠ “OSMI OKTOBAR” BEZBEDNO MESTO ZA SVE

Loading

VLASOTINCE – Učenički klub OŠ “8. oktobar” bezbedno mesto za sve učenike koji svoje znanje nesebično dele sa svojim vršnjacima i mlađim drugovima iz škole.
Juče su profesirka srpskog jezika Jelena Đokić i profesor matematike, na temu vršnjačkog nasilja i kako ga sprečiti, održali radionicu sa učenicima četvrtog, šestog i osmog razreda.
Ova interaktivna radionica osmišljena je da kroz igru možemo isprogramirati vrlo korisne alate za sprečavanje nasilja u školi uz pomoć mikro:bita, uređaja sa kojim su se pojedini đaci već prethodno upoznali.
Ideja ove radionice bila je da deca mlađeg ali i starijeg uzrasta, shvate pojam nasilja i da i sami nauče kako da naprave uređaj koji za cilj ima da to nasilje spreči.
Radionicu je otvorila sama prezentacija o nasilju, i kako ga prepoznati i zaštititi se od njega, a zatim i kratak uvod u programiranje pomoću mikro:bita, za one učenike koji ranije nisu prisustvovali radionicama.
Đaci su, potom, uz lakoću savladali i sam program za zaštitu od nasilja. Cilj interaktivne radionice bio je da se deci uvede svest o ovom velikom problemu-nasilju, ma kakvog god oblika ono bilo!
Izvor: FB Jelena Đokić

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: