Jana Danilović, samostalna umetnica, doktorirala na FPU – “Grad i slika – značaj i funkcija slikarskih intervencija u javnom prostoru”

Loading

Poslušajte uzbudljivu priču o uspehu muralistkinje Jane Danilović, o njenim počecima u preduzetničkim vodama, o poteškoćama i preprekama, ali i o dostignućima i “plodovima” koji proizilaze iz posvećenosti, upornosti i veri u uspeh.

JANA DANILOVIĆ (1989) se bavi istraživanjima u oblasti slike u javnom prostoru iz nekoliko pozicija: stvaraoca, organizatorke događaja vezanih za uličnu umetnost i pozicije teoretičarke. Fokus njene umetničke produkcije je na muralu, ali uključuje i izlagačku praksu. Njeni murali i ulične intervencije nalaze se u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Nemačkoj, Grčkoj i Francuskoj. Doktorirala 2018. godine na FPU, odbranivši umetničko-istraživački projekat “Grad i slika – značaj i funkcija slikarskih intervencija u javnom prostoru”.

Ovaj tekst sačinjen je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje. Mišljenja izneta ovde predstavljaju mišljenja autora i ne predstavljaju nužno mišljenja Ambasade SAD u Srbiji niti Američkog saveta za međunarodno obrazovanje.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: