Konkurs: “Svetionik znanja 6.0”: Rok za prijavljivanje 25. jun

Loading

“Svetionik znanja”, koji za cilj ima osmišljavanje projekta za unapređenje lokalne zajednice, predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 gradova, među kojima je i Leskovac. Ovim povodom, zainteresovani učenici srednjih škola mogu da se prijave na otvoreni konkurs do 25. juna, preko sajta Kancelarije za mlade grada Leskovca.

Kroz timski rad i druženje, Svetionik znanja podstiče srednjoškolce da savladaju pisanje i prezentovanje projekata iz oblasti kao što su: turizam, ekologija, javno zdravlje, zatim kultura i umetnost i društvena odgovornost i aktivizam.
Tim treba da čine četiri srednjoškolca treće i četvrte godine i oni će, uz stručno vođenje mentora i koordinatora iz omladinske organizacije, raditi na osmišljavanju ideje koja za cilj ima unapređenje života u njihovoj sredini.
Kroz učestvovanje na Svetioniku znanja, dobija se prilika za zajedničko učenje i upoznavanje srednjoškolaca iz različitih gradova Srbije. Projekat počinje otvaranjem trodnevnog seminara, koji će se održati krajem jula.
Nakon seminara sledi dvomesečni rad na idejama, ispraćen nedeljnim vebinarima sa relevantnim predavačima koji prate razvojni tok ideja srednjoškolaca. Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju koji će se održati od 07. do 09. oktobra.
Zainteresovani srednjoškolci mogu da se prijave za projekat do 25. juna, preko sajta Kancelarije za mlade grada Leskovca ili zvaničnog onlajn portala „Svetionik znanja“.
Projekat „Svetionik znanja“, koji se ove godine, sprovodi se po šesti put, predstavlja takmičenje srednjoškolaca iz 15 gradova i to iz Beograda, Valjeva, Vranja, Vršca, Zaječara, Zrenjanina, Novog Pazara, Novog Sada, Pirota, Sremske Mitrovice, Užica, Čačka, Šapca, Kruševca i Leskovca.
Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije finansijski će podržati realizaciju ovog projekta za mlade.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: