Škola stripa “Nikola Mitrović Kokan”: Grafički prikaz romana „Ja sam Akiko“ Stefana Mitića Tićmija

Loading

LESKOVAC – (Jugmedia/J.Jovanović) – U okviru Balkanske smotre mladih strip autora oko šezdeset učenia četvrtog razreda iz Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“, okupilo se u čitaonici Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ Leskovac, kako bi uradili grafički prikaz romana „Ja sam Akiko“ Stefana Mitića Tićmija.

„Stefan je stari prijatelj naše Škole stripa i on je imao ideju i predložio je da njegov nagrađeni roman ‘Ja sam Akiko’ bude urađen u formi stripa i da bi to  mogla da urade deca zbog karaktera samog romana“, rekao je Marko Stojanović, koji vodi Školu stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

Prema njegovim rečima do sada je urađeno oko petnaest strana, odnosno petina romana, a uz pomoć mališana, koji će dobijati instrukcije predavača, danas će biti urađen strip kaiš, gde će oni na svoj način pokazati kreativnost, umeće i znanje.

„Imaćemo prezentaciju dosadašnjih radova i malu radionicu, ovo je neki vid eksterne radionice za decu“, rekao je Stefan Mitić Tićmi.

Iako delo „Ja sam Akiko“ ima svoju pozorišnu adaptaciju i animirani film, Mitić smatra da će kroz strip prikazivanje, ovaj roman za decu, biti još bolji, jer u ceo proces učestvuju najmlađi stvaraoci.

Inače, 25. Balkanska smotra mladih strip autora počela je juče i trajaće nedelju dana, odnosno do 27. juna.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

%d bloggers like this: