Vlasotince: Završni koncert učenika Muzičke škole “Stanislav Binički”

Loading

ОДРЖАН ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ. –Синоћ је у сали Културног центра приређен традиционални завршни концерт ученика Музичке школе „Станислав Бинички“ – полазника издвојеног одељење у Власотинцу. Овом приликом настпули су ученици у класама професора Бојана Ђорђевића, Милице Цакић, Дејана Буђића, Марине Стоичевић Стојановић и Бобана Ђорђевића. На програму је било седамнаест тачака. Ученици су свирали разноврстан програм, од прилагођених мелодија староградских и народних песама до класичних композитора попут Бетовена, Чернија, Рубинштајна, Чајкина, Диверноа, Бајера, Обера.
Учествовали су најуспешнији ученици издвојеног одељења Музичке школе у Власотинцу, међу којима се истичу Александар Стојанов, Стефан Митровић, Нађа Веселиновић , Христина Јовић, Лана Димитријевић, Неда Цветановић и Лазар Голубовић, који су ове школске године освојили значајне награде на Фестивалу гудача у Шапцу, на Отвореном школском такмичењу „Virtus piano“ у Лесковцу, Међународном такмичењу гудача у Нишу, Међународном музичком фестивалу „Власинско пролеће“ у Власотинцу и Међународном фестивалу „Viva harmonika“ у Алексинцу.
Опростоли су се полазници музичке школе у Власотинцу од својих наставника музике и вршњака, али ће сигурно неко од њих наставити започети пут музичког усавршавања попут Николе Станковића, који је музичку школу похађао у класи Бобана Ђорђевића, а ове године се у Средњој музичкој школи у „Станислав Бинички“ уписао на вокално-инструментални одсек, преноси лист “Власина”.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: