Vlasotince: Uručene novčane nagrade najboljim učenicima, studentima i mladim talentima

Loading

Најбољим ученицима, студентима и младим талентима власотиначке општине председник Братислав Петровић уручио је решења о додели једнократних новчаних награда. На конкурс су се ове године јавила 64 кандидата, а 54 су испунила услове.

-Студенти, њих 36, награђено је са по 30.000 динара, једанаесторо младих талената и двоје ученика генерације средњих школа награђено је са по 20.000 динара, а петоро ученика генерације основних школа са по 10.000 динара – резимирала је председник комисије Ивана Станојевић.

Она је констатовала да је Власотинце прави расадник младих, успешних и талентованих људи, а у прилог томе говори и чињеница да се број пријављених кандидата из године у годину повећава.

Председник општине Братислав Петровић поручио је награђенима да су знање и таленат богатство које ће им омогућити бољу стартну позицију на тржишту рада.

-Мале средине, попут наше, често су „тесне“ за амбиције наше деце, али верујем да ће многи од њих своје место ипак наћи и у свом родном граду, кад заврше школовање. Са места председника општине, ја могу да им поручим да се руководство локалне самоуправе труди да ствара услове у којима ће они пронаћи себи место овде. Оно што је сигурно то је да се труд и рад увек исплате, можда не истог тренутка кад бисмо то желели, али знање вам нико не може одузети – рекао је Петровић.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: