Reka Vlasina spremna da primi kupače sa juga Srbije, angažovani spasioci

Loading

REKA VLASINA – JEZERO (foto: M. Đikić, arhivski snimak)

Javno preduzeće Srbija Vode, dalo je odobrenje da ovogodišnja sezona kupanja na brani u Vlasotincu može da počne. S obzirom na izuzetno visoke dnevne temperature, očekuju se i gužve na ovom popularnom izletišti Vlasotinčana i Leskovčana, pa će zbog toga, svakodnevno, od 11 do 19 sati dežurati i spasioci.

S obzirom na to da je ovih dana povećana gužva, kako na ovom tako i na drugim izletištima u Leskovcu, Vlasotincu i drugim opštinama jablaničkog okruga, lekari savetuju sve koji spas od vrućina traže u rekama i jezerima, da prilikom ulaska u vodu budu oprezni. Naime, nagli ulazak u vodu može, bez obzira na godine kupača, da izazove ozbiljne, na žalost i fatalne posledice.

Savet je da se u vodu ulazi postepeno, i to tako što će se najpre nakvasiti glava, ruke , noge i predeo oko grudi. Takođe, lekari apeluju da se tokom borvka u prirodi sedi u hladovini,jer jako izlaganje suncu, pored opekotina na koži, može dovesti i do sunčanice, jake glavobolje i opšte malaksalosti organizma, prenosi Stav.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: