Šakali, vukovi i lisice prete žiteljima Gornjeg Neredovca

Loading

FOTO: VIKIPEDIA

Otkako su Dejanu Janjiću, iz Gornjeg Neradovca kod Vranja, šakali u dvorištu udavili psa meštani ovog sela ne spavaju mirno. U njihova srca uselio se veliki nemir tako da svi oni pred počinak dva puta provere kako su u staji zatvorili stoku. Ujutro, čimu stanu, opet  su kod stoke da provere da li su na broju. Odu i do komšije da popričaju i čuju najnovije vesti  iz sela, piše OK radio.

U dušu im se, međutim, uvuče još veća teskoba kada saznaju da meštani tokom noći u selu viđaju i vukove. Nespokojni su i zbog učestalih pohoda lisica na seoske kokošinjce u kojima drže kokoške.Dragan Janjić, koji se nekada bavio lovom, kaže da je jedne noći vuk napao i njegovog lovačkog psa u dvorištu. „Sva je sreća da sam na vreme čuo lajanje svog psa koji je izašao pred vuka u nameri da zaštiti svoje mladunce. Odmah sam bacio petardu i tako oterao vuka“, priča Dragan.

On kaže da ih ima manje otkako je zaparloženi zadružni vinograd iznad sela  počeo da obrađuje jedan privatnik. Međutim, veoma je zarinut zbog pojave šakala koje noću u čoporu viđaju mladi ljudi koji se vraćaju iz grada.
„Očigledno je da u planini nemaju čime da se hrane pa sve češće silaze u ravnicu. Moji meštani su u blizini našeg sela u mestu zvanom Krivanke, gde postoji jedna uvala, videli i divlju svinju tešku negde oko dvesta kilograma. Ako se one ovde nastane bojim se da će naši poljoprivrednici ostati bez letine“, tvrdi Dragan.
On takođe naglašava da u Beliševu, selu koje je nekada imalo dvesta đaka, tri preostala stanovnika ne mogu da odbrane svoje bašte od divljih svinja saznaje Jugmedija

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

%d bloggers like this: