I TO SE DOGAĐA. “Vodovod” jači od suda!!!

Loading

Osnovni sud u Vranju je u sporu desetak stanovnika Suvog Dola i dvojice Vranjanaca sa JP «Vodovod» presudio u korist tužilaca, presuda je postala pravosnažna 26. jula prošle godine po presudi Apelacionog suda u Nišu koji je potvrdio prvostepenu presudu, ali Suvodolci i dalje nemaju fekalnu kanalizaciju iako su platili sve troškove u skladu sa ugovorom o izgradnji kanalizacione mreže.

Meštani Suvog Dola požalili su se portalu InfoVranjske.rs da „Vodovod“ odbija da izvrši pravosnažnu sudsku presudu, pa ljudi u ovom prigradskom vranjskom selu i dalje žive bez fekalne kanalizacije.

Ne razumemo da je Vodovod“ jači od suda, mada smo svesni da živimo u zemlji Srbiji gde je sve moguće. Zato pitamo, dokle će se ovo javno preduzeće iživljavati nad građanima Suvog Dola i sprdati sa institucijom suda», jadikuju meštani Suvog Dola.

Pošto Vodovod nikako nije želeo da sprovede pravosnažnu presudu i tužiocima izgradi fekalnu kanalizacionu mrežu, punomoćnik meštana Suvog Dola je Osnovnom sudu u Vranju je podneo predlog za izvršenje 29. aprila ove godine.

Osnovni sud je usvojio predlog za izvršenje i doneo je rešenje o izvršenju 30. maja ove godine, ali sve to ide jako teško, jer Vodovod neće ni da čuje da je u obavezi da izgradi mrežu fekalne kanalizacije u Suvom Dolu iako ga na to obavezuju ugovor o izgradnji i pravosnažna sudska presuda, navode sagovornici portala.

Suvodolci se na kraju pitaju „dokle će Vodovod biti jači od suda i pravosnažne sudske presude“.

Čekamo da sud „udar“ na „Vodovod“, aloi kod nas u slučajevima izvršenja uglavnom strada sirotinja koja ne može da servisira svoje obaveze, a moćnici iz javnih preduzeća su zaštićeni kao beli medvedi“ ogorčeni su Suvodolci.

NIV

VODOVOD jači od SUDA: Ispaštaju građani Suvog Dola

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: