Vlasotince: Novčana pomoć za đake prvake – po 10.000 dinara i nastavak ulaganja u školske objekte

Loading

НОВЧАНА ПОДРШКА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ – ПО 10.000 ДИНАРА  У ОКТОБРУ И НАСТАВАК УЛАГАЊА У ШКОЛСКЕ ОБЈЕКТЕ

На територији општине Власотинце у први разред школске 2022/23.године кренуло је 216 ученика. Највећи број првака кренуо је, очекивано, у две градске основне школе, „Синиша Јанић“ и „8.октобар“, њих укупно 163. У ОШ „Свети Сава“ у Гложану, први пут у школске клупе, село је 14 – оро деце. Добродошлицу су им пожелели најпре старији другари, а потом и директор Драгана Димитријевић. Лепе жеље, али и добре вести у име локалне самоуправе пренео је  члан Општинског већа задужен за образовање Александар Јовић. Он је најавио једнократну новчану подршку, коју ће општина доделити сваком прваку, односно родитељу или законском старатељу, у износу од 10.000 динара.

– Процедура је таква да ће та одлука бити донета на седници Скупштине општине крајем септембра и након тога ће школе бити у обавези да доставе листу првака, са именима једног од родитеља и бројем рачуна у банци, како би новац био уплаћен до краја октобра – рекао је Јовић.

Он је подсетио да општина Власотинце годинама улаже у реконструкцију, поправку или доградњу школских објеката, чиме ствара боље услове за боравак деце у њима. Јовић је најавио и да ће се ове године почети са израдом пројектне документације за реконструкцију матичне школе у Гложану и њених истурених одељења у Батуловцу и Стајковцу.

-Први корак је начињен. Парцела са леве стране улаза у школу је откупљена и у власништву је општине. Ту је планирана изградња мање фискултурне сале – додао је Александар Јовић који је данас посетио и ученике Техничке школе.

У овој школи уписано је седам одељења првог разреда, а пре неколико дана обрадовала их је вест из ресорног министарства да им је одобрено и осмо одељење, смер електричар, на коме је било 10 пријављених ученика. Директор Миливоје Ђорђевић пожелео је првацима и њиховим разредним старешинама срећан почетак нове школске године, а Јовић је додао да подршка локалне самоуправе неће изостати ни убудуће.

-Техничка школа се је у последњих шест – седам година модернизовала, како у грађевинском смислу, тако и у едукативном, па данас овде можете бирати различите профиле који вам омогућавају да се брзо запослите или да наставите школовање. Свакако ћете добити један нови дијапазон могућности и што је веома важно, много праксе која ће вас учинити конкурентнијим на тржишту рада – поручио је првацима члан Општинског већа Александар Јовић .

Почетак нове школске године, у свим школама, обележен је интонирањем химне „Боже, правде“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: