U ovom gradu se govori najpravilniji srpski jezik

Loading

PRATITE NAŠ SAJT: POSETITE VALJEVO

Čuveni grad Valjevo, u kome su rođeni Desanka Maksimović i Milovan Glišić, u njemu se nalaze čuveni Tešnjar i Gradac, jedna od najčistijih reka u Srbiji. Bogata turistička ponuda Valjeva i njegove okoline čine ovaj grad zanimljivom turističkom destinacijom i tokom letnje i tokom zimske sezone.

Posetu samom gradskom jezgru i obilazak spomenicima kulture, muzejima i pešačkim zonama najbolje je organizovati tokom toplijih meseci, kada je vreme povoljno za šetnju. Okolina Valjeva takođe nudi značajne turističke potencijale koje je najprikladnije iskoristiti u toku letnje zone, poput banjsksog turizma (Banja Vrujci), verskog turizma (manastiri Lelić, Ćelije, Pustinja i Jovanja), seoskog turizma (sela Brankovina, Lelić, Struganik), kao i rekreativnog i avanturističkog turizma (planinsko-turističko mesto Divčibare).

U okviru sportsko-rekreativnog kompleksa Petnica nalaze se četiri bazena i kupalište na reci Gradac, koja Vam mogu ponuditi osveženje tokom vrelih letnjih dana. Upoznavanje sa ovim gradom svakako treba započeti prijatnom šetnjom kroz centar, na levoj obali Kolubare. Zgrade izgrađene u ljupkom evropskom stilu, prostrani trgovi i ulice ukrašene cvetnim lejama čine ovaj deo Valjeva idealnim mestom za šetnju.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: