Ekonomska skola “Đuka Dinić – Leskovac: Obeležena 74. godišnjica postojanja i rada

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Економска школа Ђука Динић данас је обележила 74 година постојања и рада. У име локалне самоуправе свечаности су присуствовале мр Бранкица Стаменковић, која се и обратила присутнима, и Сања Милошевић, чланови Градског већа: „Сем што сте једна од ретких школа чисто економске струке, својим квалитетом, залагањем наставног кадра и успесима ученика сте и школа која је на врху интересовања ученика приликом уписа. Ваши успеси су препознати од стране града и, на предлог градоначелника, награђени Октобарском наградом града Лесковца за 2018. годину.

Град Лесковац наставља подршку свим образовним институцијама на територији града, како финансирањем сталних трошкова, тако и кроз активности на побољшању услова рада кроз енергетску санацију, замену столарије, опремањем кабинета што се може видети и у вашој школи.

На обележавању годишњице говорила је и директорка школе Биљана Ђорђевић: „Није мала ствар баштинити традицију једне школе која постоји 74 године. Не само да постоји, него траје и увек је запажена јер је једна од најзначајнијих образовних институција, не само у Лесковцу него и шире. Оно на шта смо ми поносни јесте чињеница да је ово школа у којој се уважавају праве вредности, у којој се помаже онима који желе да постигну велике успехе, у којој се такође подржавају и они којима је помоћ потребна.

И ове године наш уписни рок протекао је ваљано, попунили смо сва места у првом кругу и тренутно нашу школу похађа 596 ученика, на шта смо врло поносни, тражи се место више. Са њима ради 76 висококвалификованих наставника, међу њима је двоје са звањем економских наука и двоје са звањем педагошких саветника који редовно објављује своје научне и стручне радове.“

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: