Vučje: Srednja škola “Svetozar Krstić – Toza” obeležila 58. rođendan

Loading

Поводом годишњице рада приређен је пригодан програм у школи коме су приствовали представници локалне самоуправе, просветне заједнице, свештенства, као и бивши и садашњи ученици.

Програм је отворио поздравним говором директор школе Станко Ранђеловић који је захвалио свима који су помогли рад ове установе током протеклих година и са поносом истакао да су из школе до сада изашле генерације успешних људи, међу којима се двоје тренутно налазе пред одбраном докторске тезе.

У име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића присутнима се обратила мр Бранкица Стаменковић, чланица Градског већа која је истакла све већа издвајања средстава у буџету града за функционисање образовних институција, преко 780 милиона динара ове године. Подсетила је да је претходном периоду у овој школи уређено и ограђено школско двориште, у шта је уложено 6 милиона динара, побољшани санитарно – хигијенски услови, а од прошле школске године је у функцији и савремени систем грејања за који је из буџета града издвојено 2,8 милиона динара, а уређен је и кабинет за кулинарство.

„Знање се вреднује када је применљиво у пракси и зато је добро да се ова школа налази у систему дуалног образовања, те вам желим да у наредним годинама имате још више ученика који ће из школе изаћи са стеченим компетенцијама што ће им омогућити брзо укључивање у процес рада“ – истакла је овом приликом.

Ученици су у наставку програма надахнуто говорили стихове Десанке Максимовић, Јована Дучића, Алексе Шантића, а потом су најбољима и најуспешнијим ученицима додељене похвалнице.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: