NA KRILIMA MAŠTE: Izložba dečjih likovnih radova sa 28 kolonije u Domu kulture Pečenjevce

Loading

Данас је у Дому културе у Печењевцу отворена изложба дечјих ликовних радова насталих на 28. ликовној колонији “На крилима маште”, која се средином лета одржала на Власинском језеру.  Ова изложба је једна од активности које Дом културе Печењевце организује у оквиру Дечје недеље, која се ове године одржава под слоганом “Шта детету треба да расте до неба”. 

Присутнима се на отварању изложбе у име градоначелника Лесковца, др сци. мед. Горана Цветановића, обратила помоћница Јасмина Недељковић, и том приликом истакла: “Средином лета, 22 најталентованија детета из свих основних школа са територије града Лесковца провела су пет лепих, креативних дана на Власинском језеру. Тамо су се дружила, учила, маштала и стварала. Резултате тог њиховог петодневног уметничког искуства од данас ћемо моћи да погледамо у Дому културе Печењевце, у оквиру ове изложбе. Даровита, креативна и радознала деца су понос сваког родитеља, учитеља, али и сваког града који тежи здравој и светлој будућности. Зато данас, у оквиру Дечје недеље, славимо дечје таленте, али се подсећамо и своје дужности да им пружимо што боље услове да их развијају и унапређују. Град Лесковац се мишљу о тој дужности и води када стаје иза оваквих манифестација”.

Скуп је поздравио директор ДК у Печењевцу, Мирослав Станојевић и казао: “Данас ћемо погледати изложбу радова који су настали на 28. колонији на крилима маште која се и овe године одржала на Власинском језеру. Захваљујем се академском сликару Дејану Недељковићу, школама које су делегирале ученике и градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу и граду за помоћ коју су нам пружили при организацији. Радови настали на колонији ће бити изложени у нашим просторијама, а изложба је организована у склопу Дечје недеље поред осталих активности које смо организовали.”

Дејан Недељковића је похвалио децу која су по његовим речима била одлична: “Овај тип рада је за децу велика новост, сликање у пленеру се јавља тек касније у историји уметности, а ова деца су се рано са тим сусрела и одлично се снашла. Креативност је та која нас побољшава као људе током целог живота тако да им желим да је негују којим год се послом бавили.”

Јована Стефановић ученица “Ђура Јакшић” из Турековца била је срећна што може да представља своју школу и стекла је много нових лепих пријатељстава и да би волела да настави са сликањем и креативним радом.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: