LESKOVAC: 16. Festival književnosti „Think Tank Town“ – U TRAGANJU ZA IZGUBLJENOM ETIKOM I ESTETIKOM

Loading

 

Počinje 16. Festival književnosti „Think Tank Town“ – U TRAGANJU ZA IZGUBLJENOM ETIKOM I ESTETIKOM

Festival otvara Zoran Predin (Ljubljana); Okrugli sto posvećen etici i estetici otvara Ivan Milenković raspravom o Ničeu i Makijaveliju; festival zatvara , po tradiciji, Ljuba Živkov svojim“Retrovizorom“; program pod naslovom „Šta još hoće ti mladi“ predstavlja mlade nade književnosti sa ovih prostora; Dejan Acović postavlja pitanje „ima li katarze?“.

Ovogodišnji, 16. Festival književnosti „Think Tank Town“, koji će biti posvećen etici i estetici, otvara Zoran Predin svojom knjigom „Mongolske mrlje“; biće to prilika da leskovačka publika, pored poznatog muzičkog opusa, upozna i književno delo ovog kultnog stvaraoca sa naših prostora – kaže Saša Stojanović, direktor festivala idodaje – ali, ovogodišnji festival je rešio i da se podmladi te predstavlja i Šimona Cubotu, Katarinu Pantović, Luku Stojanovića i Kiku Stojanović, na kojima svet ostaje.

Predstavićemo i knjige iz festivalske produkcije, od Save Dimitrijevića koji ne prestaje da ispisuje hroniku starog Leskovca , preko Jovice Stojanovića i njegovog antropološkog eseja „Sjaj starosti“, sve do Jakuba Fišera, jednog od najzanimljivijih čeških pesnika srednje generacije i njegove zbirke odabrane poezije pod naslovom „24 kratke pesme za 24 duga sata“. Okrugli sto otvara Ivan Milenković svojom raspravom o etičkom i estetskom kod Makijavelija i Ničea.

Tu su i Mirčea Dan Duta češko/rumunski pesnik i prevodilac koga predstavljamo kroz program „lik i delo“, zatim Zoran Amar i Bojan Tončić, koji predstavljaju budući film o Beogradskom krugu, predstavnici NUNS-a u potrazi za odgovorm da li će mediji nadživeti etiku, Dejan Acović koji postavlja pitanje „ima li uopšte katarze“ i, naravno, veliki Ljuba Živkov koji svojim „Retrovizorom“ zatvara festival.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: