Svečana akademija: Treći centar za obuku u kasarni “Vojvoda Petar Bojović” obeležio svoj dan

Loading

Трећи центар за обуку у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Доњем Синковцу 7. октобар, дан када је Лесковац ослобођен у Првом светском рату 1918. године, обележава као свој дан. Тим поводом у Народном позоришту у Лесковцу је уприличена свечана академија.

На свечаности су уручена признања најистакнутијим појединцима и сумирани резултати рада јединице, уз подсећање да је Центар у периоду између два празника успешно реализовао основну обуку четири генерације војника на служењу војног рока и бројна усавршавања професионалног кадра Војске Србије.

Kомандант Центра и Гарнизона Лесковац, пуковник Зоран Цветковић, истакао је да је поносан на све што је Центар у претходном периоду постигао и на све акције које је спровео. Свим суграћанима је честитао Дан ослобођења у Великом рату и додао: “Претке нисмо обрукали, а потомци могу да буду поносни на наша дела”.

У име Града Лесковца, свечаној академији у Народном позоришту присуствовала је заменица градоначелника Лесковца, др Лидија Димитријевић и секретар Скупштине града Лесковца, Зоран Вукашиновић, затим преставници свих општина са територије Јабланичког округа, полиције, свештенства, установа и организација

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

%d bloggers like this: