Narodna biblioteka „Desanka Maksimoć“: Milko Stojković – „Brazda“

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ, ЦРНА ТРАВА – Књигу песама и кратких прича, препуну емоција и посебног сензибилитета, коју је Милко Стојковић посветио свом родном Преслапу и Црној Трави, а Народна библиотека из Власотинце је издавач, представљена је у истом дану (петак, 9. август) и у Црној Трави и у Власотинцу.

Публика окупљена у црнотравској библиотеци „Сестре Стојановић“ дошла је да са Милком подели наклоност према родној груди. Александра Цветковић, директорица библиотеке је у свом поздравном обраћању то и потврдила: „Милко нам овом књигом говори колико је наша Црна Трава лепа и вредна песме и колико заслужује да је још више волимо.“

Срба Такић, директор власотиначке Народне библиотеке нагласио је да је Милко Стојковић, афирмисани песник и афористичар, указао велику част библиотеци „Десанка Максимовић“ тиме што је одлучио да она буде издавач ове књиге: „Мало песника знам који са толико љубави и посвећености говоре и певају о свом родном крају“, казао је он.

О књизи „Бразда“ Зоран Станковић је написао приказ под називом „Милково расплетање месечине“, којег је прочитао. Саша Станковић је говорио о Милку као завичајном песнику и о неопходности да се сачува говор родног краја, у чему је он изузетно истрајан и успешан. Стихове из књиге читала је Милица Станковић.

Милко Стојковић је, видно узбуђен због исказане пажње и интересовања за његово стваралаштво, потврдио да се од колевке и родне груде не може побећи, јер је то оно што нас обележава и чини посебним: „Свој Преслап и Црну Траву носим у срцу и са пуно права, даром који имам, и колико га имам, певам о њима.“

 

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor