Vlasotince: Meri Stojković, master psiholog, dobila još jedno priznanje za svoj rad

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – На 8. Међународној научној конференцији “Друштвене девијације”која је одржана 23. јуна у Бања Луци запажен је рад “Насиље као ризични фактор у социјализацији деце и младих из угла универзалних људских права” аутора Мери З. Стојковић, мастер психолог и Председник удружења „Тим психолога Светлост” из Власотинца. На конференцији су учествовали представници из Русије, Словеније, Македоније, Црне Горе, БИХ, Хрватске, Србије.
Суштина рада је да “насиље представља тежи облик нарушавања дечјих права, па самим тим и оставља знатно теже последице на психофизички и социјални развој детета. “
“Када све ово посматрамо кроз историју, стручњаци су се заинтересовали за децу и дечја права и њихову заштиту оног тренутка када се схватило да, пре свега, физичко насиље негативно утиче на развој детета и младих, а касније и на целокупни развој друштва, преноси нам Мери која је позив за учешће добила фебруара ове године од Центра модерних знања из Бања Луке.
“Активно са својим радовима учествујем на Националним конференцијама, тако су сазнали за мене. Иначе у року од месец дана са својим радовима сам као предавач учествовала на две Националне конференције у Србији, априла на Високој школи социјалног рада у Београду и маја у Хотелу Палисад на Златибору. Што се тице овог рада, писала сам га три месеца по АПА стандардима, критеријуми су били веома строги и на крају се исплатио труд тако што је рад на рецензији добио високе позитивне критике од стране еминентних стручњака Одбора Међународне конференције. Иако, иза себе имам два Међународна учешћа, са разлогом могу рећи да ми је ово најдраже, појаснила је Мери Стојковић, истичући да се рад нашао у Зборнику који је увршћен у светске научне базе CEEOL, ERIH PLUS, RECEARCH GATE, SJIF Joyrnal Master List и да је за рад добила сертификат који ће јој много значити за даљи рад. Рад је лекторисала Јована Петковић мастер филолог.
“Посебно ме радује што је објављен на рођендану мог покојног оца 23.јуна. У суштини због сећање на оца сам наставила да пишем али нисам ни слутила да могу толико далеко да одем, он је веровао да ћу једног дана достићи светски ниво а сада се то обистинило, открива нам Мери своју мотивацију да се бави науком.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: