PK “Dubočica”: Na letnjem prvenstvu Srbije, u konkurenciji 360 plivača iz 39 klubova, osvojili 19 medalja

Loading

LESKOVAC – Na letnjem prvenstvu Srbije u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, održanom na bazenima SC Novi Beograd, leskovački plivači ponovo su zabeležili neverovatne rezultate.

U konkurenciji od oko 360 plivača iz 39 klubova iz cele Srbije, plivači Plivačkog kluba „Dubočica“ u Leskovac doneli su 19 medalja – 9 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane. Nagrađeni:

Nina Stanisavljević  – 6 zlatnih medalja

Jana Marković  – 1 zlato,  2 srebra i 1 bronza

Tara Rakić  – 1 zlato,  2 srebra i 1 bronza

Leona Dimitrijević  –  2 srebra

Sara Stojilković  –  1 zlato i 1 srebro

Petra Stevanović  – 1 bronza

Nina Stanisavljević, dobitnik Oktobarske nagrade grada Leskovca, uspela je da obori i nacionalni rekord Srbije u disciplini 50 m delfin stilom i proglašena je za najbolju plivačicu prvenstva u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji, najboljim plivačem prvenstva proglašen je Velimir Stjepanović, proslavljeni srpski plivač i evropski šampion u velikim i malim bazenima.

„Čestitam vam na neverovatnom uspehu koji ste ostvarili na državnom prvenstvu Srbije. Hvala vam što činite da se svaki Leskovčanin oseti ponosnim kada se pomene plivački sport. Nastavite da pred sobom postavljate sve više ciljeve i uživajte u njihovom dostizanju. Grad Leskovac će uvek biti tu za vas, kao podrška, vetar u leđa i najiskreniji navijač“, poručio je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: