Jelena Đokić, profesorica: Najveća čast mi ukazana da predstavim stvaranje Bratislava Andjelkovića, poznatijeg kao Bata iz Vučja

Loading

JELENA ĐOKIĆ, NEBOJŠA ILIĆ ILKE I BRATISLAV BATA ANĐELKOVIĆ
VLASOTINCE – Otvaranje Kulturnog leta u organizciji Kulturnog centra Kulturni centar Vlasotince
Najveća čast koja mi je ukazana da večeras predstavim umetnost stvaranja, Bratislava Andjelkovića, poznatijeg kao Bata iz Vučja. O njegovom radu predstavljen je dokumentarni film ”Kamen drevnog snevaca 3” koji je kruna svega sto je do sada naš izuzetan filmski stvarlalac Nebojša Nebojsa Ilic Ilke uradio.
BATA ANĐELKOVIĆ – VLEIKO IME SRPSKE KULTURE
Motiv koji je sve vreme pratio film jeste sublimacija Batinog rada pretočenu u filmsku priču o snevaču koje svoje dobro deli svima. Nagrađivani u zemlji i inostranstvu, tamo gde nema nikakvih podela, tamo gde se ljude ni po čemu ne dele osim po dobru uživala je publika u prepunoj sali Kulturnog centra. Iza svakog umetnika ostaju dela koja svedoče o veri, nadi i ljubavi.
Ne sumnjam da će ”Kamen drevnog snevača” biti nagrada svima, a posebno jedan trajni zapis o Čoveku koji je na prostorima juga Srbije stvorio neraskidivu vezu. Jednim jedinom imenom Duša Umetnika pretočena u blago.
Hvala Bati i Ilketu na prilici da učestvujem u stvaranju snova o istoriji i poreklu obeleženu kroz umetnost radi umetnosti.❤️🍀

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: