Medveđa: Veče aforizama i poezije

Loading

МЕДВЕЂА – Синоћ је у Културном центру општине Медвеђа одржано вече афоризама и поезије на коме су се представили ствараоци из Медвеђе. Уводну реч дао је директор Небојша Јакшић, који је подсетио присутне да је ово друга манифестација оваквог карактера и да се нада да ће постати традиционална. Част да први наступа имао је Миљан Токовић који је одгуслао пригодну гусларску песму.

У програму су учествовали: Живко Кулић-афоризми, Радосав Додеровић са песмама „Будућност“ и „Завичај“, Влада Јовановић-афоризми, Милица Шуковић , песме „Дом“ и „Моја ружа“, Предраг Гикић, песме „Софра“ и “ Рађање“, Драгица Марковић са песмом „Вапај природе“, Мирко Радивојевић са песмама“ Миграција“ и „Одведи ме“, Милош Перовић са афоризмима и две песме „Пут у свијет“ и „Мисли. Своје стихове казивале су и ученице ОШ „Горња Јабланица“ са песмама којим су победиле на конкурсу Општинске библиотеке „Петар Петровић-Његош“ расписаном поводом обележавања сто година од  рођења Душка Радовића, и то Јана Јовановић  песмом „Замислите децо“ и Јована Вуксановић песмом „На слово , на слово…“

Програм је завршен још једним наступом Миљана Токовића, овога пута на фрули и својом композицијом којом је освојио друго место на недавно одржаном такмичењу фрулаша  у Прислоници код Чачка.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

%d bloggers like this: