Vlasotince: Veče narodnih pesama i igara ansambala “Bratstvo” i “Sveta Trojica”

Loading

У препуној Сали Културног центра, а у оквиру „Лета у Власотинцу“ синоћ је приређено вече фолкора и народних песама. Присутни су били у прилици да уживају у наступу фолклорних ансамбала „Братство“ из Власотинца и „Света Тројица“ из Бољара као и наступу дечје певачке групе „Пастренец Јуниор“ из бугарског града Монтана.
Поздрављајући присутне в.д. директор Културног центра Братислав Валчић, истакао је да 5. јул није одабран случајно, да је то дан када се обележава 60. година од смрти власотиначког етнолога, сликара, колекционара Христифора Црниловића, који је током свог рада сакупио и сачувао многе народне ношње од заборава.
Програм је отворио фолклорни ансамбл „Братство“ сплетом игара из околине Лесковца у кореографији Марка Станојевића, потом су се представили чланови фолклорног ансамбла „Света Тројица“, сплетом игара из Пчиње у кореографији Мирослава Цекића. Својом песмом присутне је поздравила и дечја певачка група „Пастренец Јуниор“ из Бугарске, која вредно ради под будним оком уметничког руководиоца Асена Асенова, који их је пратио на бугарском националном инструменту гадулка. Уследиле су потом игре из Поморавља, сплет игара под називом „Бела рада“ као и сплет народних и изворних песама из Бугарске. Вече је затворено сплетом „Веселе ромске игре“. Бурни аплаузи наградили су све извођаче.
Гости из Бугарске уручили су пригодне поклоне кореографима фолклорних ансамбала „Братство „ и „Света Тројица“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: