Akademija strukovnih studija „Južna Srbija“ proslavila četvorogodišnjicu rada

Loading

Akademija strukovnih studija „Južna Srbija“ proslavila je danas četvorogodišnjicu postojanja i rada, u prisustvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića. Prvi čovek grada najpre je obišao radove na izgradnji Regionalnog inovacionog „Start-up“ centra, koji će funkcionisati u sklopu Akademije „Južna Srbija“.

Pre svega, Regionalni inovacioni „Start-up“ centar, čija vrednost iznosi 85 miliona dinara, predstavljaće glavni oslonac mikro, malim i srednjim preduzećima, koja svoje poslovne ideje razvijaju u inovativnom pogledu, objasnio je Zoran Branković, član Gradskog veća. Neophodna finansijska sredstva za izgradnju obezbeđena su iz budžeta Vlade Republike Srbije, odnosno Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok će opremanje objekta biti povereno Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Izvođač radova je preduzeće „AD Crna Trava“.

Predstavnici lokalne samouprave, nakon obilaska radova na izgradnji „Start –up“ centra prisustvovali su proslavi Dana Akademije strukovnih studija „Južna Srbija“, koji je obeležen dodeljivanjem jubilarnih nagrada zaposlenima i uručenjem diploma i prigodnih nagrada najboljim studentima, u sklopu svih odseka.

Početak izgradnje „Start-up“ centra u okviru kompleksa, zatim učešće na trogodišnjem Erazmus projektu, čiji cilj je podizanje kapaciteta u visokom obrazovanju, samo su neki od projekata, koji su obeležili četvorogodišnjicu postojanja Akademije, istakao je Predrag Stamenković, njen predsednik.

Pored Visoke poslovne škole i Odseka za tehnološko-umetničke studije u Leskovcu, u sastavu Akademije “Južna Srbija” nalazi se i Visoka škola za vaspitače u Bujanovcu, u okviru koje je nedavno akreditovan novi master studijski program, pod nazivom “master strukovni vaspitač”.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading