Leskovac: Rekonstrukcija ulica “Zeke Buljubaše” i Porečke”

Loading

Укупном инвестицијом од 12,9 милиона динара изводе се радови на реконструкцији улица Зеке Буљубаше и Поречка. Ове радове данас је обишао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и том приликом нагласио чињеницу да Лесковац води рачуна о саобраћајној инфраструктури у граду, у селима, о мањим и већима саобраћајницама, о центру града, свим популацијама.

На почетку обраћања подсетио је на реконструкцију две улице у ромском насељу Сат махала са инвестицијом од 32 милиона динара.

„Најавили смо да ћемо уредити највеће насеље где највише живи ромска популација и сада се изводе радови у поменуте две улице. Овде је најпре урађена водоводна мрежа са улагањем од 8,3 милиона динара.

Очекујемо да ћемо већ у наредних 60 дана имати асфалтирање ове две улице са укупном дужином од око 650метара. Улагање у једну улицу је 10,3 милиона динара, у другу 2,6 милиона динара, укупно скоро 13 милиона динара, односно 12,9 милиона.

Циљ нам је да квалитет живота свих који живе у Лесковцу, а нарочито националних мањина дигнемо на највиши ниво.“

Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња је данас казао да је коловоз био у веома лошем стању, да није било могуће одржавати га:“Предмет уговора у обе улице је комплетна замена коловозне конструкције односно уградња нових тампона од шљунка и туцаника и на крају асфалтирање. Већи део радова се одвија под саобраћајем и одвијају се по плану.“

Мирослав Алиловић се обратио испред Нациналног савета ромске националне мањине је данас казао да град Лесковац на челу са градоначелником Цветановићем води рачуна о побољшању квалитета живота Рома: „Споменуто је уређење учица у Сат махали, сада се ради у највећем ромском насељу Подворце и постоји насеље Славко Златановић где такође живи већи број Рома. Што се тиче ромске заједнице задовољни смо и надамо се додатном јачању сарадње са локалном самоуправом.“

Срећко Живковић Дом културе Рома је данас казао да ови радови много значе ромској заједници и да неће бити ударних рупа у ове две улице. Он је поменуо активности установе и казао да се уређује фасада и да ће сем лепшег изгледа бити побољшана енергетска ефикасност.

Владимир Амзић се обратио у име мештана и рекао да му је задовољство због уређења Поречке улице и замолио да се уреди простор испред Дома културе Рома и апострофирао да за насеље Подворце све ово много значи.

Јануш Алиловић, одборник у Скупштини града, је рекао да откако градоначелник Цветановић са својим тимом руководи градом ромска насеља се развијају и унапређују и захвалио се градоначелнику на свим улагањима, објављено је  на сајту града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor