“Za Leskovac zajedno”: Ministarstvo lokalne samouprave ne poštuje Zakon o izboru privremenog organa

Loading

 

LESKOVAC. – Da je Ministarstvo lokalne samouprave načinilo prekršaj i kao petog članove Privremenog organa u Leskovcu predložilo predstavnika Jedinstvene Srbije umesto GG „Za Leskovac zajedno“ rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.Oni kažu da je Leskovac jedini grad u Srbiji gde neće biti ispoštovan zakon vezano za sastav Privremenog veća.

Odbornik Nenad Zdravković kaže da su kao predlog za članove Privremenog organa Ministarstvu za lokalnu samoupravu data imena Goran Cvetanović, Stefan Kitanović, Brankica Stamenković iz SNS-a, ispred SPS Aleksandar Đurović i ispred Jedinstvene Srbije Nenad Filipović.

Zdravković objašnjava da kod formiranja Privremenog organa, a po Zakonu o lokalnoj samoupravi ili se preslikava odnos stranaka u Narodnom parlamentu ili ga čine predstavnici tri najbolje plasiranih učesnika u poslednjem izbornom procesu što je u slučaju Leskovca GG „Za Leskovac zajedno“, a ne „Jedinstvena Srbija“.

„Da je to tako govori primer mnogih gradova u Srbiji gde su za Privremene organe imenovani predstavnici opozicionih stranaka poštujući izobrne rezultate“ – rekao je Zdravković.

On je istakao da su danas uputili Ministarstvu lokalne samouprave prigovor mejlom, te da ukoliko ovakva rešenja ipak stignu u Leskovac oni će pisati prigovor.

„Da bi prevenirali sve to pOslali smo mejl Ministarstvu sa dokazima da je GG „Za Leskovac zajedno“ imala treći izborni rezultat i da joj samim tim sleduje mesto u Privremenom organu“ – rekao je Zdravković.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor