Književno veče: Saši Hadži Tančiću u čast

Loading

Udruženje stvaralaca Niša „Car Konstantin“ organizuje književno veče u čast Saši Hadži Tančiću, u četvrtak, 02. novembra u 19 sati, u prostoru Galerije DMV, u ulici Kraljevića Marka bb.

Opširnije o Saši Hadži Tančiću u studiji “Leskovački pisci i njihovo doba”

Danilo Kocić, publicista: “Leskovački pisci i njihovo doba”, studija

O delu znamenitog Nišlije govoriće dr Miro Vuksanović ( Zadužbina Ive Andrića), antropolog dr Bojan Jovanović, književnik i prof.dr Goran Maksimović (Filozofski fakultet Niš). Voditelj i moredaror književne večeri je novinar i profesor dr Velibor Petković (Filozofski fakultet Niš)

Saša Hadži Tančić rođen je 3. novembra 1948. godine u Leskovcu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Nišu, a 1970. godine diplomirao je na niškoj Višoj pedagoškoj školi srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost. Diplomu profesora književnosti stekao je 1994. godine na prištinskom Filozofskom fakultetu na Odseku za jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik.

Bio je novinar niških „Narodnih novina“, glavni i odgovorni urednik Izdavačkog preduzeća „Gradina“, direktor Narodne biblioteke u Leskovcu i Narodnog pozorišta u Nišu.

Za književni rad dobio je brojna priznanja, među kojima su nagrada Oslobođenja grada Niša (1976), nagrada Lazar Vučković (1991), Andrićeva nagrada (1991), Zlatna plakete Žak Konfino (2003), Romonda Serbija, nagrada Književne kolonije „Sićevo“ (2005), Zlatno slovo, nagrada književnog časopisa Akt (2009), Veljkova golubica, nagrada Gradske biblioteke iz Sombora (2013).

Nikolaj Timčenko, jedna pesma leskovačkog književnika; prikaz: Saša Hadži Tančić, književnik

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor