Vlasotince: “Neka bude šta bude (samo da je muško)”, igraju Sandra Bugarski i Vladan Savić

Loading

 

Синоћ је у сали Културног центра изведена позоришна представа „Нека буде шта буде (само да је мушко)” у којој играју Сандра Бугарски, глумица Београдског драмског позоришта и Владан Савић, глумац Позоришта на Теразијама. Ови глумци играју главне улоге у популарној серији „Игра судбине“, која се свакодневно емитује на Телевизији Прва, што их је винуло у врх популарности и учинило познатима и међу публиком која их не гледа у матичним позориштима.

Текст и режију представе потписује Владан Савић, сарадници на тексту су Саша Симоновић и Аница Гарић, за сценографију је задужена Тања Жиропађа. Костиме је осмислила Кристина Савић, а кореографију потписује Милица Павловић. Премијера  дуодраме „Нека буде шта буде“ је била 6. марта 2021. године  у Академији 28 у Београду.

Двоје изванредних глумаца дочарало је синоћ публици  топлу, људску причу о двоје супружника који већ дуго покушавају да обезбеде потомство. Све перипетије које сналазе наше „мале људе“, сажете су у ову комедију пуну елегантног хумора. Представа обилује и озбиљним драмским моментима који  код публике изазивају јаке емоције.

„Када пишем позоришну представу увек се трудим да тема буде актуелна. У последње време је све више парова који не могу да обезбеде потомство јер завршавају факултете, па онда хоће мало да проживе, па да граде каријеру. Хтео сам да ову тешку и важну тему провучем кроз комедију. Смех нам је данас веома потребан, то је терапеутска ствар. Најтеже је насмејати публику и написати нешто смешно. Успели смо у томе. Дуго сам писао овај текст. Представу смо спремали за време короне када је била пауза снимања серије „Игра судбине“. Представа је до сада приказана педесетак пута у земљи и иностранству. Због обавеза око снимања серије „Игра судбине“ број извођења није већи“, рекао нам је Владан Савић пре почетка представе.

Он каже да људи лепо прихватају ову дуодраму и схватају проблем којим се бави, а уз то се и насмеју.

На констатацију да  је заједнички рад на популарној серији  „главни кривац“  за избор глумице у овој дуодрами, Владан то потврђује.

„Са Сандром радимо заједно у поменутој серији и већ смо ушли у пету годину снимања серије „Игра судбине. Када смо почели да играмо у серији и да је боље упознајем као глумицу схватио сам да је улога у комаду „Нека буде шта буде (само да је мушко)“ савршена за њу и она је маестрално игра. Сандра је заправо у првом плану“, објашњава  Владан Савић.

„Владан и ја се знамо одавно, добро смо се упознали на снимању серије „Игра судбине“. Некако се ту спојила добра енергија. Успех ове серије  је велики захваљујући томе што се ту прожимамо, познајемо, што ту нема тајни, ни задршке. У овом позоришном комаду ми смо једно другом терапија“, допуњује Сандра Бугарски свог колегу.

О почетку рада на овој комедији и наступању пред бројном публиком из земље и иностранства говори велика глумица, која је  највише играла и игра у представама Јагоша Марковића.

„Корона је прекинула снимање серије, а ми смо онако залуфани своју енергију усмерили на овај комад. Позориште као прича која жели да се исприча увек  нађе пут до светлости, тако је било и са нашим комадом. Кренули смо да играмо, путујемо и  пар година касније не посустајемо, па нас ево и у Власотинцу“, додаје Сандра Бугарски.

На питање како изгледа спојити једну тако важну тему и обликовати је у комедију, позната глумица одговара: „Једно без другог не може, као у правом животу, све се прожима. Нема комедије без праве драме. Увек из  драме излази симпатична, духовита и смешна ситуација. Тако смо и правили ову представу, публика се мало насмеје, мало размишља док напушта салу“.

Тако је било и синоћ. Омиљени глумци поздрављени су овацијама. Публика је на крају устала да их поздрави  вишеминутним аплаузом и фотографише се са њима.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

Discover more from Medija centar 016

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading