Vlasotince: Održan tradicionalni “Romski bal”, Anastasija Antić, mis bala

Loading


Традиционални Ромски бал одржан је 22. фебруара у ресторану „Гуњетинац“. Ромски бал подржале су локална самоуправа и Туристичка организација јер се налази на њеном календару дешавања као најзначајнија манифестација за ромску заједницу.
„Ове године општина нам је обезбедила средства за 300 улазница, док нам је ресторан „Гуњетинац“ поклонио двадесет. Драго нам је што су општина и Туристичка организација препознале значај ове манифестације за нас“, каже Драган Илић Шоте, један од организатора Ромског бала.
„Задовољство ми је да вас поздравим на још једном Ромском балу који смо заједно организовали. Време је показало да кроз договор, сарадњу и један обострано коректан однос можемо пуно тога да урадимо заједничким снагама. Локална самоуправа је ту за све што може да уради и помогне. Наравно, наше могућности су ограничене, али кроз сарадњу и разумевање мислим да је сваки проблем решив“, рекао је Братислав Петровић, председник Привременог органа општине Власотинце поздрављајући учеснике бала.
Поред бројних гостију из Власотинца, овом приликом организатори су угостили и колеге из Грделице, Владичиног Хана и Предејана. За њихово расположење био је задужен Латино бенд.
За мис Ромског бала изабрана је Анастасија Антић, прва пратиља је Тијана Стојанов, а друга пратиља је Мартина Јанковић. Титулу мистера овогодишњег Ромског бала понео је Александар Станисављевић, први пратилац је Ђокица Антић, док је други пратилац Борис Станковић.
„Посебно нам је важно што је учествовало много младих и деце, што смо прешли границе наше општине и бал учинили познатим у целој околини“, додаје Драган Илић Шоте.
Ромски бал је манифестација којом се из године у годину промовише култура и традиција ове заједнице, али и негује дух музике, песме и игре чији запис Роми носе у својим генима.

ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ РОМСКИ БАЛ

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: