Leskovac: Obilazak akomulacije “Barje”, vodovodna mreža stara i po 40 godina!

Loading

ЛЕСКОВАЦ. – Представници града Лесковца, ЈКП Водовод и Центра за стручно усавршавање у образовању данас су у друштву деце школског узраста, традиционално, на Светски дан воде обишли акумулацију Барје.

У име града Лесковца обратио се Владимир Бранковић, заменик секретара Скупштине града, и рекао: „Вода је веома важна за све нас, за целу заједницу и појединца, зато морамо сви дати допринос за очување наше животне средине. Организација УН овогодишњи Светски дан вода обележава под слоганом „Вода за мир“ како би поручили да вода може бити ослонац мира и благостања. И ове године град Лесковац се придружио обележавању кроз више активности. Поред посете акумулацији Барје, ученици од 5. до 8. разреда основних школа имаће прилику да обиђу и фабрику воде у Години, а у ЦСУ ће бити организоване стручне радионице.

Град Лесковац на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем настоји да доведе пијаћу воду до сваке куће и насељеног места, зато је за реконструкцију и изградњу водоводну мрежу издвојено преко милијарду динара и са тим инвестицијама ће се наставити.“

Маја Милошевић Милојевић директорка ЈКП Водовод је казала: „Језеро Барје је битан природни ресурс за снабдевање града Лесковца и околних места. Водовод у сарадњи са градоначелником и градом улаже напоре да се одржи стање акумулације и квалитета воде. Редовно се врши мониторинг воде, месечно, лети на недељном нивоу. Квалитет воде је на високом нивоу о чему сведочи репортажа  где је наведено да је Барје једино акумулација где се редовно врши испитивање квалитета воде. Последњих година се врши и чишћење предбрана у сарадњи са градом и ЈВП Србијаводе.

Водоводна мрежа у Лесковцу у појединим улицама је стара више од 40 година, зато предузеће ради на реконструкцији и са тиме ће се наставити, нарочито у улицама где се често дешавају хаварије.“

ИЗВОР: Званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor