Leskovac – Pečenjevce: Tomina priča i Vlasta Cenić, profesor i pesnik

Loading

Ресторан “Томина прича” подсећа на некадашњу кафану “Радан” у Лесковцу, у којој је некада певао Тома Здравковић са познатом певачицом Силваном Арменулић. У склопу ресторана налази се и велика летња башта као и парк у којем могу да се играју деца.
Посебан специјалитет овог ресторана је:
• Томина пљескавица тешка 500 гр.
• Томина салата,
• Томини колачи.
Сваког викенда у ресторану је уживо музика, а сваког уторка свирају тамбураши. Здравковић је био изузетна личност на југословенској музичкој сцени. Прави боем и песник. Његове песме, иако у форми српске народне музике, имале су дух шансоне. Имао је карактеристичан баритон вокал, не превише моћан, али топао, попут Шарла Азнавура. Виолина је подвлачила меланхоличну атмосферу у већини песама које је писао, а биле су посвећене несрећној љубави и патњи док се пије и пева у свеприсутним кафанама. Женио се четири пута и имао двоје деце.
Неке од најпознатијих песама су — Проклета недеља, Дотак’о сам дно живота, Остала је само успомена, Пустите ме да живим свој живот, Два смо света различита и сведочење Песме моје… А песме моје из Чуваркуће путују даље, јер је ЧУВАРКУЋА, КЊИГА ПУТУЈУЋА.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor