Protivpravno prisvojili 15.248.257 dinara, usledilo hapšenje

Loading

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Основног јавног тужилаштва у Пироту, ухапсили су И. П. (1979), фактички одговорно лице једне дестилерије у Пироту, и Т. П. (1987), одговорно лице те дестилерије, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Такође, ухапшени су и М. С. (1983), одговорно лице ПР „Санди метал“ из Пирота, и М. М. (1976), одговорно лице једног привредног друштва из Горњег Милановца, осумњичени за неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности у помагању.

Сумња се да су М. С. и М. М. преко својих фирми издали фиктивне фактуре и рачуне за продају опреме дестилерији у укупној вредности од 6.159.000 динара, коју су они одраније имали у приватном власништву, и на тај начин омогућили И. П. и Т. П. добијање субвенције од 15.248.257 динара од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, намењене за куповину опреме за радњу у којој су били одговорна лица.

На тај начин И. П. и Т. П. су, како се сумња, противправно присвојили 15.248.257 динара и за исти износ оштетили буџет Републике Србије.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

IZVOR: MUP

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor