Jelela Spirić: Aktuelna dešavanja u stranim kompanijama

Loading

LESKOVAC. – Nakon samo 5 meseci od Vučićevog obećanja da radnici zatvorene fabrike “Jeancy” neće ostati na ulici već biti uposleni u fabrici “Aunde”, radnici dobijaju otkaze. Umesto 250 novih radnih mesta u ovoj godini, ali i 900 do kraja tekuće, nakon čega će, po Vučićevom obećanju, biti napravljen pogon firme “Aunde” i u Vranju, radnici po drugi put u pola godine ostaju bez posla.

Firma “Aunde” je u februaru ove godine od države dobila ugovorene subvencije od 2,7 miliona evra, a radnici ista lažna obećanja o boljem životu u budućnosti. Upravo zbog takvih lažnih obećanja je vlast 2014. godine izmenila Zakon o radu kako bi porobila radnike, a poslodavcima omogućila korišćenje subvencija bez odgovornosti. Zašto? Zato što im nije stalo do ljudi. Vlast brigu pokazuje samo prema krađi izbora koja će im omogućiti da novac iz kase svih građana preliva u svoje džepove. Zarad izbora je pre 6 meseci u Leskovcu Vučić obećao i novu fabriku “Erenli” sa 340 radnika, koja naravno još nije ni otvorena.

Gospodine Vučiču! prestanite da pričate o letećim automobilima i da obmanjujete ljude koji nemaju mogućnost da rade čak ni u montažnim halama za bednu platu kojom ne mogu prehraniti porodice.
Licemerno je i bezočno, jer Leskovčani koje bahato prisiljavate da menjaju prebivalište zarad izbornih krađa na izborima, to nisu zaslužili!

Jelena Spirić

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor